Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dröm


Det ockulta rummet

Det ockulta rummet. Ett rum med spetsprydda transparenta väggar öppna mot evigheten. Gamla och betydelsebärande. En pendyl på ett gråvitt bord. Gråvit, dammig, brevid ett stelnat fotografi, en gåspenna i ett bläckhorn.

Tacksamhet.

Där finns barnen, med uttryckslösa ansikten, vita ansikten och stora ögon. De väntar, de är klädda i finkläder. De väntar på något viktigt. Något som skall avgöra deras verklighet. Dit ingen utomstående kan nå fram.

främmande eldstod virvlar en runt i rummet. Motsatsen till deras kyla. Den är kommen från en annan planet. Ty isen smälter inte alls. Icke heller barnens stela ansikten.

Deras kyla är bestående och obegriplig.

Deras uttryckslösa ansikten bär samhället. Alltid.

Rummet för dem i samhället initierade. För elden är det utomjordiskt och fyllt med fara.

Det ockulta rummet. Låst. Utan något nyckelhål i dörren.




Prosa av Ingela Svenson VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-02-06 15:03



Bookmark and Share


  Jordgubbsodlare
Jag går igång på titeln, språket och bilderna, men inte budskapet. Tycker du skriver dig själv på näsan "allting är omöjligt för en sådan som jag".
2013-02-06

  Catharina Edin VIP
ett ockult rum - exciting! Gillar din eldfängda person.
2013-02-06

  Nanna X
tät stämning
2013-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP