Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Han var en gång poet

genom högtalarna ljuder
toner från en skiva av vinyl
tunga av minnen

en skiva han
en gång gav mej

nostalgi

rummet värker av nostalgi

jag lade där en bit av min själ
som hans dödliga försvinnande
tog med sig

mina tankar
om förlorare

han är en förlorare
och jag förlorade honom

om han ser
om jag

ser hans liv rinna förbi
vet jag
det är en nedåtgående

spiral

följer jag den
nedåt
mot nollpunkten

lycka är en familj
sjunger en hes kvinna
lycka är en familj...

inte han
inte jag

en familj, ett äktenskap

vi som inte kunde

en gång var han också poet




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-02-07 22:56



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Du skriver så fint, formulerar så bra, att man nästan missar smärtan. Jag gillar dubbelradingarnas ekon. Och "soft soul"? Ja, faktum är att det är en god karaktäristik tycker jag.
2013-02-10

  Catharina Edin VIP
snyggt formulerat av Peter - soft soul. jag knycker den kommentaren.
Vi lyssnar till en sång.
2013-02-09

  Peter Olausson VIP
sorglig - och jag tänker på din text som soft soul. Det är ändå oändligt vackert.
2013-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP