Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En udda anställningsintervju...

Jag var inte nervös men började
undra när jag såg stället han valt,
en blinkade skylt skrek "otell"
m:et hade slocknat. Klev i in något
som skulle likna en reception, där
satt en fet gamling i en för liten tshirt
och tittade på en gammal film.

Frågade efter rum 312, gubben
kunde nog inte prata, pekade bara
åt vänster med ett stort flin och jag
såg hur snuset nästan rann ut.
Äckelmagan kommer över mig, fick
lust att kräkas men så kom jag på
varför jag var där.

Gick sakta till vänster, varför började
numrena på trehundra när de låg på
markplan? En gång hade nog väggarna
varit gula nu hade de en biege ton.
Jag knackade på men ångrade mig
genast, rummet var säkert fullt med
småkryp och en unken doft.

Han öppnade dörren direkt, såg inte
alls ut som på bilden jag fått. Var är
ditt hår, kunde inte låta bli att fråga.
Han flinade och saknade en framtand.
Skickade ett kort på brorsan annars
får jag inga brudar, hans svar fick mig
att småspringa därifrån.

Gubben i den så kallade receptionen
gapskrattade och frågade om jag fick
jobbet. Hur dum får man bli tänkte jag
högt och startade bilen. Tro att det var
en anställningsintervju medan äcklet
bara var ute efter sex. Det hade låtit
för bra för att vara sant.

Det insåg jag nu, till rum 312 går jag
aldrig mer...




Prosa (Kortnovell) av Emme VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-02-08 14:22



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Nä dit ska du inte gå tillbaka till!!
2013-02-08

    Max Poisé
Lite The Shining över detta! Saknade yxan!
2013-02-08

  Svart svan
I utlandet kanske...?
2013-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Emme
Emme VIP