Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skugga över vinterskogar

Läser inga ord nu, de har ändå mist sin betydelse. Nu när Männen som hatar kvinnor breder ut sig som en projicering över vinterskogarna. Som skuggor större än åskan.

Över de stora fälten , vidderna i öster, tundran i norr, öknarna söderut, haven i västra kanten. Där är deras skuggor, där är deras våld i våld.

Ingen råder sig. Och jag. Vill inte längre se utan blundar, drar ner slokhatten över ögonen. Hur ska jag skriva bort detta, orden är en säkerhetsrisk. Det krävs tystnad. Av oss krävs tystnad och genierna.

Jo visst vill jag, men orden väger jag. Varför hatar dom så?




Prosa av Ingela Svenson VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-03-18 22:26



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jag tror de hatar sig själva men inte mäktar med smärtan att "se" sig själv och då vänder hatet utåt istället. Stark text!
2013-03-19

  Federico Romano
Kära du jag uppfatar att kvinnor hatar på samma sätt!
Kanske man ska lära båda könen att älska & se på varandra som människor & inleda dialog & försöka avskaffa könsrassimen som breder ut sig i det Svenska samhället? Jag förstår att om man bara ser ena vinkeln så är det lätt att bygga på dom egna fördommarna. Hat föder hat precis som kärlek föder kärlek, öppenhet & att vi sållar bort dom som inte vet bättre, alla påverkas vi av köns segregeringen som verkar växa i media, vilket oroar mig. Mvh Federico..
2013-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP