Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
med mig själv på nyårsdagen


Samtalsterapi

 

 

gråt inte

minnen är bara mekaniska markeringar

på vilka sträckor du har gått igenom

jag vet du saknar ditt hem

när solen fyller i ditt rum

det doftar ved när mamman tänder den första brasan på dagen

pappan krattar löv alltid vid gryningen

han väcker dig snart och kallar dig latmask

och oväsen från vandrande försäljare på gatorna är alltid ett kapitel i sig

du känner

smakar

njuter till fullo i varenda en av kroppens celler

en vagga som kallas hem ...

 

gråt inte

le istället

att du själv har berikat ditt eget liv

att du kan stå på dina egna ben

och förstärkt din egen personlighet

jag vet du saknar gamla traditioner

vänner och bekanta,

till och med bråkiga grannar

men livet är alltid i rörelser

du följer med strömmen

och låter den visar dig nya vägar

gråt inte vännen

för du är alltid en summa av då- och nutiden

låt mig se ditt vackra leende

låt vi börja vår nya dag med hopp

och utan tårar

 

 




Fri vers av Rise Little One
Läst 233 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-02-11 09:47



Bookmark and Share


  Suss Petersson
Så vacker..härliga tröstande minnen
2013-02-16

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Berör mig...vackert skrivet ... längtan och saknaden känns genom din text
2013-02-11

  ResenärGenomLivet VIP
Så fint du skriver om att prata med sej själv...
2013-02-11

    Birgersdotter VIP
Berörande
2013-02-11

  Lars Hedlin
Så berörandes så mästerligt skaldat!
2013-02-11

    ej medlem längre
bra..och berörande skrivet
2013-02-11

  Destino
Oj ännu en underbar dikt som träffar rakt in i mitt hjärta. Tårar, glädje allt på en gång och så hopp om att man gör rätt, att man ler fast man saknar lite av det "där" kram på dig
2013-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Rise Little One
Rise Little One