Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skuggan av ett Hopp

 

Jag ville jag vore en skugga ibland

som söker sig långsamt över ensamhetens strand

som kunde gjuta mod som kunde gjuta hopp

i varje slocknad fackla i varje modfälld kropp

*

Mina händer är fulla av just ingenting

som jag vill forma till lycksalighetens ring

jag lyfter en tanke en känsla högt opp

mot månen mot stjärnor mot solens topp

mot skuggan av natten

mot skuggan av ett hopp

*

Jag öser med fingrar fulla av ljus

o lyssnar andlöst till kosmos eviga brus

jag har blott en mening blott ett mål

att en gång få fylla ett av universums

oändliga svarta små hål med ljus

med skuggan av ett ljus

*

Jag bränner mina fingrar i denna tidlösa brand

kanske är det blott drömmar

blott aska blott sand

men jag höjer ändå denna urna

mot himlen mot dess lopp

mot skapelsens krona

mot bergets högsta topp

mot skuggan av en vind

skuggan av ett hopp

*

Jag kämpar genom mörker

genom dimma genom rök

elden mig bränner

i mina eviga försök

jag är en flamma som långsamt

brinner opp

i en strävan efter mening

i skuggan av ett hopp

*

Jag kastar min flamma mot solens ring

men skuggan äter mig till ingenting

jag vårdar min ande min själ min kropp

men snart mig elden förtär sätter stopp

för skuggan av en mening

skuggan av ett hopp
 




Bunden vers (Rim) av Bo Himmelsbåge
Läst 378 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-02-15 00:29



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vackert och stämningfullt
2013-02-20

  ResenärGenomLivet VIP
WOW...en storslagen dikt som fyllde mej med värme och hopp...helt fantastiskt...bokmärker!!!
2013-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge