Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dumma lilla jag tar slag efter slag

Dumma lilla jag, tar slag efter slag, följer ingen lag.

Nu vill jag sluta kuta
innan nån börjar skjuta
dags att stanna upp och njuta.

Börja följa ert behag
starta med socialbirdrag
en liten slant var dag
uttag utan att bryta nån lag
men hallå det var ju ERT förslag.
Det var ni som sa
varsågod och ta
inte jag.

Söka skola jobb och bohag
sluta ha fest var dag
det klarar lilla jag,
kommer utan undantag,
sköta mitt uppdrag,
värna om mitt arbetslag,
ensam är svag
en regel varken difus eller vag.

Samhällets enda krav,
slut upp,
bli en slav,
en kugge i maskinens nav
låt nån annan navigera på livets hav.

Slit på så gått det går,
jobba dig uppåt år efter år,
du kanske når
positionen du åtrår.
Nu äntligen jag förstår
man skördar det man sår,

Det spelar ingen roll om jag slår,
muren står där den står.
Revolutionens start är svår,
vi kämpar vår efter vår.

Första maj har passerat
arbetsåret redan planerat.
din tid har de reserverat.
orättvisorna har de kammoflerat
påstår att det är balanserat

De ser dig i ögonen helt ogenerat
inte konstigt att du havererat
tillvaron de levererat
konstruerat så du separerat
från det din lycka hade velat
känns tydligt att du felat


De missanpassade står där och slår
ingen bryr sig om deras sår
eller om de sina mål når





Övriga genrer av Zakarias
Läst 198 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-02-18 18:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Zakarias
Zakarias