Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den sista takten

Trots att jag är en samhälls del
inser jag att det är fel
så länge den lilla människan aldrig kan bli hel

Statusjakt och arbetstider hennes själ förvrider
stressen sliter och tär
utbrändhet hennes hjärta klär

Med konsumtion försöker hon leva lycklig
även om det hjälper att bränna pengar är effekten flyktig

Resultatet för vagt
människans sinne är svagt
vi måste vakna snart
och börja se klart

Många vill inte se
de nöjer sig med att be
då är jag rädd har slutet sig redan börjat te

Att vi ska klara det här med utsläpp och sliten atmosfär
även lära oss dela på en planet
Det kan ta en evighet

Men när jorden till sist brinner vid ekvatorn
Afrika blir en stilla öken
Austrailen en öde ö med spöken
När ni ser röken tätt följd av flykting strömmen
tvingas ni släppa välfärds drömmen

Förbered er för krigen om färskvatten
företag som jämnar byar om nattten
alla väntar på den stora attacken
som avgör om den totala makten
Gäller att säkra vatten pakten
superföretagen leder slakten
Det blir den sista takten

Sedan finns världen ej mera
hoppas det finns flera


2008/06/22







Fri vers (Modernistisk dikt) av Zakarias
Läst 227 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-02-19 01:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Zakarias
Zakarias