Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en nunnas bekännelse


som oket bäres
med grace
knutet runt
fria korset

rak i ryggen
ögon tindrar
han som
är fadern

hyllar livet
syndens kamp
får ej synen
där hon är värdig

blodets vin
köttets bröd

evigt liv i
sonens namn

universums vingar
avbildar gloria
bönen sann i
knäppta händer

himlens änglar
bär oket med grace
öppna hjärtan
följer stigen

finner fridens
plats helig
där han är
för evig kärlek
hoppets stjärna

David

fadern gav
nunnan hennes
bekännelse
i sonens namn

korset hon bar
som bördan
lättad av anden
det stod skrivet

fullkomlighet







Fri vers (Fri form) av mysing
Läst 534 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-04-25 19:20



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vilken text!
2013-08-03

  Ninananonia VIP
Vacker bekännelse..
2013-04-26

  Nina.H
En fullkomligt lysande dikt
i andlighetens namn!
2013-04-26

    ej medlem längre
"himmlens änglar
bär oket med grace"
Mäktigt!
2013-04-26

  Marianne Räf
Vackert sakrala verser med
övertoner från modernare tid.
En skön mix det är gott å läsa.
2013-04-25
  > Nästa text
< Föregående

mysing
mysing