Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Historien om Monica

Monica vaknade. Hon steg upp ur sängen
och gick fram till fönstret. Hon tittade ut.
Året är 2013 f Kr. Framför sig ser hon
Nilen och på avstånd några pyramider.
Monica arbetar med att föda upp katter
till Farao.

Vid varje fullmåne tar hon med sig
kattungarna till pyramiden Al-Agahlos.
Hon inväntar att månstrålarna skall leta
sig fram till en smal öppning i pyramidens
vägg. Den kattunge som först belyses av
månens sken skall lämnas till Farao.
Den här gången är det kattungen Sesmars
tur. Men Monica är så glad åt honom att
hon inte kan förmå sig att lämna honom
till Farao. Hon tar med Sesmar hem.

När Farao får veta vad som hänt blir han
så arg så han sätter Monica i husarest i
fyra år.

En dag två år senare får Monica besök av
Faraos dotter Dimaryp och några andra
kvinnor. Kvinnorna sitter och syr
tillsammans. Dimaryp vill utkräva ett
strängare straff, så när ingen ser tar hon
fram en flaska med dödligt gift. Hon
doppar sin synål i giftet och går fram till
Monica. Men innan hon hinner sticka blir
hon anfallen av en ursinnig Sesmar.
Katten försvarar sin matte och Dimaryps
mordförsök avslöjas. Farao friger Monica
och sätter Dimaryp i husarest!




Prosa (Kortnovell) av Dan Myrbeck
Läst 397 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-02-22 15:10



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Spännande och fin berättelse..
2016-06-03

    ej medlem längre
En fin berättelse. Ja, katter är ju väldigt speciella. Inte konstigt att katten dyrkades en gång i tiden.
2016-05-02

  överlevaren VIP
Bra historia med kluriga bak länges ord!
2015-09-10

  KattenKin VIP
Vilken fin historia, kul att läsa en lite längre av dig!
2015-04-21

  Chawa VIP
Denna gillade jag! Fantastisk saga! Katter är underbara beskyddare.
2015-01-08

  Connie
Verkligen en annorlunda text! Gillar denna skarpt!
2014-10-11

  Rozsi.kovacs

mycket intressant historia Danne,
bravo gillar den
2014-01-31

  Mona J.
Söt historia! Tyckte namnet på katten var fräckt så jag googlade men hittade inget.... men sen såg att faraos dotters namn kunde läsas baklänges... :)) Men vem är Monica? :)
2013-11-28

  Angel of love
Bra!!
2013-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Dan Myrbeck