Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det fyrtionde

 

En tisdag på det trettionde började med milen
klockan fem eller gymmet sex
sen vevade jag igång Ladan

åt en ciabatta på vägen
så jag äntligen fick min snus
Adrenalinet satte in nånstans på åsen

så fort redaktionsmötet var över
gick larmet
en gamling hade gått vilse

blev påkörd på motorvägen
rädslan att hitta huvudet i vägrenen
Sen fick vi tala med Jan Troell 

Rymdklädda poliser i stan
när någon bombhotade lunchstället
Alla evakuerades 

En gång fick jag för mig att klättra i innertaket på kyrkan
var väl en pseudofeministgrej
Var nog Bosnien och Kosovo som blev droppen

Men minneslundar skulle invigas,
sagor läsas på bibblan
och när vi kom tillbaks från kommunrundan

hade ett flygplan rännt in i world trade center
tvn gick hela kvällen
Jojje svarade inte på telefon

Vi gick på hockey sen
gav Färjestad på käften
Men det tog tio år att släppa

nu är det andra tider




Fri vers av Po VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2013-02-21 20:12



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Wow! Tar mig med på resan uppåt neråt, insida och utsida. Rapp berättarglöd. Och en slutrad värd en miljon spänn pga. det lakoniska... man liksom bara hör ekandet: "nu för tiden händer händer det ingenting". Brilliant!
2013-02-27

    dreamoflife
Great!
2013-02-24

    ej medlem längre
Fantastisk läsning, hårresande saker, ytterst bra förmedlat, läsaren har ingen aning om varför detta händer, men det händer, och man är med.
2013-02-21
  > Nästa text
< Föregående

Po
Po VIP