Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

segerns pris

där hon sprang över åsen
mot okända marker
skräcken manade på
i sprängande galopp

fick blodet att koka
inför jaktens hetta
porlande svettrem
av ett ögas tår

gav sig från livet
efter hastigt mod
och färgade lemmar
av djupaste rubin

kom spåren i myren
där fukten gav längtan
följer i sällskap
safternas sötma

elden hon dränker
för fasans skull
en åtrå av styrka
där hon kampen flår

med blixten i ryggen
tyget sattes i brand
där rester av glöd
sipprade mot marken

lindade av smärtan
hårt av hin håle
där segerns pris
vittnar hjärtats slag













Fri vers (Fri form) av mysing
Läst 322 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-05-02 15:44



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Dramatisk in medias res.
Bra!
2013-05-06

    ej medlem längre
"där segerns pris
vittnar hjärtats slag"
Denna dikt talar verkligen om livets kamper!
2013-05-03

  Marianne Räf
Gillar denna. Hårt
och vackert!
2013-05-02
  > Nästa text
< Föregående

mysing
mysing