Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vila min Tankes barn

 

 

 

Vila min tanke i hjärtats tysta kammare

vila så stilla tills morgonen är ny

då kan du slå med din själs  silverhammare

på fridens klockspel i vårsolens sky

 

*

 

Där kan den sväva mot hjärtats klocka

mot himlens svalor mot solens brand

där kan den vårblommor ur jorden locka

där kan den värma upp längtans strand

 

*

 

 Den kan också på havskummet vila

och vaggas ut på fjärdarnas ström

till små kobbar där kärleken ila

på vita klippor i älskogens dröm

 

*

 

Ohh ljuva tanke i vårbelysning

du kan pila runt hela Jordens rund

Åhh känna vällustens forsande rysning

i nuets glimmrande skimmrande sekund

 

*

 

Varje nu är ett nytt friskt andetag

fritt från gårdagens boja o tvång 

 nyfött barn  från Universums arkipelag

sjunger  sin egen nyskrivna sång

 

*

 

När den till slut  mot himlen far

blir den åter en förlossad själ

 seglar runt världsalltets blossande stjärnor

o vill allt levande så innerligt väl

 

*

 

Där blir säkert all vår tanke

en Ängel vit kärleksfull öm

som vakar över våra systrar o bröder

som vilar så stilla på Jorden i dröm

Här vill den visa sin ömhet o värme

väcka kärlekens frid o hopp

Tills deras egen morgon vaknar

rodnar o stiger på himmelens kropp

 

 

*




Bunden vers (Rim) av Bo Himmelsbåge
Läst 339 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2013-03-03 17:36



Bookmark and Share


  Alva Johnsson VIP

Dina ord är som sammet mot kinden
2013-03-06

  Helena C.W.
Väldigt vacker och tänkvärd dikt! Bravo!
2013-03-06

  Nina.H
Underbart stilla böljande hopp, som
ger ro ända in i själen.
Vacker musik ger fin inramning till
din dikt.
2013-03-04

  ResenärGenomLivet VIP
Vad får du allt ifrån...ljuvliga, varma och hoppfulla ord...du borde skriva en bok, om du inte redan gjort det, så att andra kan få denna uppmuntran och tilltro till livet...
2013-03-03

  Stefan Albrektsson
Fint rimsmide och härlig rytmik här Bo!
2013-03-03

    ej medlem längre
Så vackert,så mjukt och fint. Det flyter så fint när man läser.
2013-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge