Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text som bara fanns där, det kan vara så ibland, den uppstod i min längtan efter att få twittra ( sant ha ha ha)


det löser sig

Vad är ”lagom” när det inte finns någon balans
När man är en flytande form som om det fasta inte fanns
När inget är för evigt hur ska orden ha ett värde på lång sikt
Och det finns en värd bortom grubblerier och dikt

Varför skapa ett problem som inte finns
Det finns väl en ”plan A” så vitt jag minns
Varför inte låta allt vara och lösa sig på egen hand
Jag tror att vi överarbetar allt ibland

Vem ska andas sol om inte vi själva
Det är fortfarande snö, men juni är till för dig min älva
Och jag hör vad du säger, jag hör vartenda ord
För mig finns bara i dag, så vad spelar det för roll vad jag gör på denna jord

Solen städar bort snön i mars, kan vi inte bara vara i det
Jag vet inte, jag har bara detta nu, sen skiter jag i om det är rätt
Varför inte bara vara i det, låta allt lösa sig på egen hand
Det ligger en charm i att vänta och se ibland

Det finns en plats som jag vill besöka, en utopi kan man tycka
En plats där jag kan använda mina ord för att skapa en inre lycka
Och jag har längtat och jag vet att det väntar, jag vill säga något om denna tid
Och det är så enkelt, jag vill bara säga några ord, jag söker inte en strid

Så vad skulle vi göra annorlunda, vad är det som måste lösas just nu
Vad är det du fruktar att det inte ska håla utan rämna i tu
Varför inte bara vara i det som är och låta alt lösa sig på egen hand
Behöver alt vara stadiga klippor, kan inte en del av livet få vara sand

Och det som en gång var finns inte längre kvar
Vår tid erbjuder andra speglar som ger oss nya svar
Då behövde jag dem, nu behöver jag er
Det är inte samma sak, det är bättre än vad det någonsin varit så vitt jag ser




Fri vers av PPQ
Läst 434 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-03-06 09:40



Bookmark and Share


  smultronbergen VIP
Det här är riktigt bra i långa delar.
En text där lugnet hos den som
skriver inte längre anas. Utan finns
där nu. Långt från stövlar, sex som
känns som den lilla killens grej,
som ett led till att bli stor. Det är
som om AdHD- manteln slängts på
hyllan. Det är skönt att se män bli
män. Det gör en pirrig tjej ! :)
2013-03-06
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ