Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hemligheten

När vi borrade för tunneln fann vi
halvvägs in i berget
en sfärisk grotta.
såg den plötsligt genom hålet i väggen
som borren hade rivit upp.
Där fanns vatten och luft
och en disig intimitet av ljusmoln som sjönk och steg,
allt var fuktigt
som inuti oss själva
och vi tänkte på våra älskade.
Handfallna stod vi där
medan borren på egen hand åt sig allt längre in i berget.
Jag var bas för arbetslaget och menade att intet skulle sägas om detta till någon.
Och så blev det.
Vi tätade
och sprutade cement över.
Det var tjugu år sedan
vi var sjutton man då och vi träffas fortfarande.




Fri vers (Fri form) av Göran Strömqvist
Läst 520 gånger och applåderad av 18 personer
Utvald text
Publicerad 2013-03-08 20:07



Bookmark and Share


  Nina.H
Känslan av att finna något stort, delat med
andra, bevara som en hemlighet, är magi
från början till slut. Förstår att ni träffas än..
Vacker skildring!!
2013-03-13

  Kristina Wallbing
Fantastiskt. Sorgligt. Insiktsfullt. Kontrasterna sten och ljusmoln. Väldigt bra!!
2013-03-10

    Issand.
väldigt fin, särskilt det sista.
2013-03-10

  Stefan Albrektsson
MYcket fint berättat, filmsikt, där jag riktigt ser borrprocessen och upptäckten. Ett ljuvligt klingande språk. Jag läser den dessutom som psykologisk bild för stor saknad, och hanterandet av detta. Huru som, mycket välkomponerat.
2013-03-10

    ej medlem längre
Mysteriet som inte erkänns, upptäckten som inte får finnas. Arbetslagets gemensamma beslut. En av dina bästa i bergssviten, i min läsning!
2013-03-10

    dreamoflife
Gåtfull realism!
2013-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Göran Strömqvist
Göran Strömqvist