Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikten inspirerad av en vän. Tack för det!


Vattenringar

 

 

 

Jag ror genom nätter ljusa

 

    med två kvinnor i min båt

 

      den ena är en ängel 

 

den andra bär min gråt

 

den ena ger mig vingar  

 

den andra i hjärtat brinns

 

Vad skulle jag väl vara

 

om ej dessa under finns

 

en bland skuggor bara

 

?

 

en intighetens

 

prins

 

*

 

De bär mina vänskapsringar

 

skapade i kärlekens hav

 

av droppar ifrån rymden

 

av vårens hetta o sav

 

Från fjärran främmande världar

 

med droppstensgrottors gång

 

de faller ned på Jorden

 

o skapar strändernas sång

 

*

 

Jag sträcker ut stilla handen

 

o fångar en droppe het

 

o träder på silverbanden

 

ett halsband från tårars planet

 

åt henne som fångat mitt hjärta

 

men som ännu ej vet

 

*

 

Jag o mina kvinnor

 

med var sin vattenring

 

bildar ett levande Solur

 

ett tickande glödande ting

 

det rullar långsamt i vinden

 

emot den vita ön

 

en boll av eld o vatten

 

så vacker o så skön

 

Där brinner vi sakta ner

 

vid Kärlekens mjuka tron

 

tills askan har stillnat o svalnat

 

vid gryningens rosa ton

 

*

 

På morgonen drar röken böljande

 

mot Venusstjärnan klar

 

mot strålande droppstensgrottor

 

o gemenskap underbar

 

Det enda som minner

 

om våran färd

 

Jorden vida kring

 

är var sin långsamt klingande

 

skimmrande vattenring

 

*




Bunden vers (Rim) av Bo Himmelsbåge
Läst 670 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-03-11 23:36



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Du kan verkligen få orden till att bli så njutbart vackra.
Mycket vackert skaldat/kram
2013-03-25

  ResenärGenomLivet VIP
Så vackert...som taget ur en dröm...
2013-03-12

  Stefan Albrektsson
Fint rimsmide och varierade rytmer, Bo. Vemodigt och ändå hoppfullt ljust.
2013-03-12

    ej medlem längre
Mycket vacker djupgående poesi.Stämningsfull bild till en musik som är rogivande.
2013-03-12

  Tarantaran
Så vackert..
helt sagolik stämning
med både text och
musik..man hamnade
litet i ett annat medvetande,
en annan dimension..
suggestivt..!!
jag hade precis skrivit
klart min text saknaden
i intighet..så jag blev
väldigt förvånad av
din vackrare text
med tangerande
tema..! :)
2013-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge