Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Strålskugga

 

 

jag lät min längtan bygga ett minne

av vibrerande ton

som nådde bortom hjärtats hesa röst

det slängde o släpade

i bakvattnet av min själs brygga

 

men månstrålen svepte

vaggade lägrade

hjärtats tysta fråga

när vingslagen glidflög

skrattade hest

i munnens tysta brunn

 

du ställde en fråga

den gled tyst som en pilspets

under irisens spruckna öga

för att landa på den marmorerade

sammetshättan

av den ihopvikta svalans

konverterade skri

 

den knutna näven höjdes tyst

o vred handen inåt

i akut spiral

den blanka skenan

kunde inte böjas bakåt

som du tänkt

anden dök mot djupet

natten sög på ljuset 

 

jag lyfte min längtans glädje

under din handflatas snyftande sång

 du strök hudens vibbrerande rop

mot onyxens svala marmor

o dessa viskningar o rop

i lustens katakomber

örnen svävar över

stela urnor för att gripa

blommans skälvande sigill

 

vattnets stillhet flöt mot

kristallernas rusiga lycka

när vinden hackade sitt korta

komando: frys eller dö!

lugnet bak alrotens sorlande vatten

kluckade sitt viskande: jaaa!

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Bo Himmelsbåge
Läst 343 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-03-12 23:29



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fint det som syns i skuggan av en stråle
2013-03-15

  Nina.H
Ett mästerverk, vävd av metaforer, med
drama och spänning, lysande!
2013-03-13

    ej medlem längre
Fint poetiskt skrivet.
2013-03-13

  Stefan Albrektsson
Suggestivt drömlikt! Bilder där saker möts och sker som vanligtvis inte sker. Mycket spännande och överraskande läsning.
2013-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge