Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Strandros

 

 

Jag värmer dig lilla Strandros

så ömt  i min mjuka hand

mot nattens stränga kyla

mot vargens vassa tand

 

                       *

 

Tills du vaknar lugnt o stilla

i morgonens glödande brand

o nynnar din egen sång

i din egen varma sand

 

                        *

 

Du ligger där öppen o vaken

när blombladen vecklats ut

för att kyssas av solen o vinden

då nattens kyla är slut

 

                          *

 

Du är redo att fångas av dagen

du ligger där färdig o still

att lysas av nuets känselspröt

som smeker din röda puppill

 

                           *

 

Den doftar din eldröda blomma

o berusar var solstråle skön

som vill nära din blossande

blomkalk

med värme o segrarens lön

 

                           *

 

Sedan sluter sig blomman stilla

runt sol o värme o frön

för att gungas av vårbrusets villa

på stranden av den egna ön

 

                           *

 

Där väntar den rofyllt o stilla

på frukt från Livets frön

som kan ge en ny liten blomma

att vagga på stranden av ön

 

                            *

 

Dessa Kärlekens gungande blommor

på Livets berusande kust

de bildar ett hav böljande känslor

av värme ömhet o tröst

 

                             *

 

Så ser du en spröd liten blomma

på stranden idag igen

så smek den ömt o försiktigt

o gör den till din lilla vän

 

                            *

 

Då kanske den öppnar sin blomkalk

för Livets värme o ljus

för strandens skummande vågor

för Kärlekens smekande brus

 

                             *




Bunden vers (Rim) av Bo Himmelsbåge
Läst 330 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-03-16 20:51



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Ja, det är en fantastiskt vacker blomma - färgen riktigt strålar i kontrast gentemot det gröna. Fint rimmat (som vanligt hos dig Bo!) och klingande rader.
2013-03-17

    ej medlem längre
Så vackert och poetiskt om den lilla blomman på stranden
2013-03-17

  ResenärGenomLivet VIP
En skön text...livsbejakande och varm...
2013-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge