Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Saint Patrick's Day 2013

 

 

Jag väntar på dig under en blå himmel

en slingrande gång är bakom

en sådan svart asfaltsväg

den frågar efter oss - de tokiga som vandrar fram och tillbaka

utan mål, bara lycka



Jag räknar tid med lönnens blad som vi två tycker om

i charmiga Slottskogen och glittrande stjärnor på denna blåa natten

tiden tickar alltför sakta

när man väntar på sin älskare

vinden susar kring mig - Kommer han eller inte?

jag hoppas att du kommer ...



Oavsett om du kommer eller inte

tar jag ändå dig till en värld där vi träffade varandra för första gången

pratar med dig med Mekongs dialek

natten är stilla

jag gömmer min blyghet i dina så mjuka hår

andas in vår kärlek

hela mig talar till dig med amorösa känslor



Jag ser min skugga i ditt fängslande leende

leendet som för mig till oändliga möjligheter och livets källa



Om du inte kommer?

jag får låta mina vilsna kalla drömmar svepa om mina tunna axlar

vända mig rakt tillbaka där jag många gånger varit

kommer inte att klandra dig

någonstans dansar du på rosor och njuter av ditt liv

det gläder mig

vill bara berätta att min själ blivit en poet

du kommer att skratta och hålla om mig

som när vi stod högt upp och lyssnade på bergets berättelser



Jag kommer att spegla mig i det turkosa havet

för att veta

att jag kan köra i motsatt riktning av mitt eget öde

så länge du älskar mig



Det är så sent nu

och du har inte kommit

regndroppar börjar piska mitt svaga sinne

du har inte kommit

men vet du, jag har hittat mening med livet

och jag älskar dig

vad som än händer.

 

 

 




Fri vers av Rise Little One
Läst 218 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-03-18 08:40



Bookmark and Share


  Piann VIP
En varm hyllning
till kärleken och
den starka person
du blivit. Mycket vacker.
2013-03-19

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Varm och kärleksfull...gillar...
2013-03-18

  Lars Hedlin
MAgiskt och vackert ;) Gillar starkt ;)
2013-03-18

    Max Poisé
Fantastiskt dikt. Som berör både inre och yttre känslor. Många bilder som målas upp och skapar en himmel som aldrig fäller regn.

2013-03-18

    ej medlem längre
Så sagolikt vackert...!
2013-03-18

  ResenärGenomLivet VIP
Fint...det gäller att hålla fast vid det man känner och inte vela...
2013-03-18

  Stefan Höglund
En varm o nära Kärleks dikt tack
2013-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Rise Little One
Rise Little One