Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

N:o 2 På Bellmans tid

Låtom oss brännvinet i glasen skänka!
Men vi borde väl ha en vit kväll kan tänka?

Sommaren är lång.
En vit kväll får bli en annan gång.
Sjungom nu Bacchi sång!

Dyre dryckesbroder:
Ingen står vid roder!
Vår skuta
börjar luta!
Vi måste sluta
med vår dryckjom.
Tänk om!




Bunden vers (Rim) av Dan Myrbeck
Läst 272 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-03-19 17:58



Bookmark and Share


  walborg
Mycket bra - under Gotland-tävlingen fick vi inte inta en droppe!
2015-09-24

  Ewa-Britt Nilson VIP
Bellman på sin tid
stod för konsten
att berätta och roa!
Men han fick inte själv
mycket av det goa!
Trots att han skrev
och slet gick han
på inkomst bet
och vi alla ju vet:
Att folk även nu
vill ha en glad visa
betalningen blir som
då, att de med ord
den bara vill prisa!
Man skulle kanske
börja att dikter leasa!

2014-10-16

  Björn Nilsson VIP
På Bellmans tid var väl brännvinet nära nog odrickbart utan kryddning, man hade inte uppfunnit dubbelt renat ännu, så egentligen borde det inte vara så svårt att låta bli att kröka ett tag!
2013-04-27

  Annika Persson
låtom oss sjunga om kärlek, vin och sång
det är ju vad vi kan som folk om livets gång
skål på dig igen livets vår
så fäller vi vår glädjetår

Skål och guud vad bra vi nu mår
och alla skratt som vi trår
också får


2013-03-20

  Annika Persson
Låtom oss brännvin i glaset skänka!
å låtom oss väl ha vit kväll kan tänka?

...
nu tager vi oss ett järn eller två
så lär vi få hur det sedan kan gå
å du ser stjärnan i det blå

inte vänta på sin stämma
och humöret beklämma
ta i och låt sången bestämma

nu tar vi så att det blåser rått
runt alla hörn som lyser i blått
å livet ska vara flått och gott

den arme Orfeus inlät sig med Bacchus rus
han hade lyran under armen och toner i sitt hus
låtom oss dra till med lite rus
---
den nyktra vill dem reta
låtom oss ändå veta
en nesa som en 'beta

2013-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Dan Myrbeck