Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Silverpil

 

 

 

en silverpil mot hjärtats freon

en sten i inseglets bröst

du kan såra mig med ord om du vill

en smekning kan ge mig tröst

 

                      *

 

jag skvalpar i ursoppans

jäsande hav

o räknar mina sår

en ristning i stenen

när du tog o gav

har satt sina djupa spår

 

                *

 

men droppen urholkar

hjärtats sten

o gör den slät o fin

så varför räkna gamla sår

i vårsol bland blommor o bin

 

                     *

 

nej kläd av dig ditt gamla skal

o puppans såriga dräkt

o flyg ut i  vårens sol

förnyad försonad o kläckt

 

                      *

 

där kan du ryttla bland  nektar

o guld

o suga på Kärlekens ord

förlossad av nuets eviga chans

att på nytt bli en del av Guds bord

 

                         *

 

förlåtelse är det renande bad

som löser upp allt gammalt grus

sen svingar du dig upp

lättad o glad

i gemenskapens värmande ljus

 

                          *

 

till sist du somnar så stilla en natt

med snabeln virad o böjd

kring en blommas pistill

så lycklig o matt

på en blomterbädd full

utav fröjd

 

         * 
   




Bunden vers (Rim) av Bo Himmelsbåge
Läst 533 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-03-18 18:01



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Så underbart ordat mmmmm.
Vacker bild och vacker musik.
Tack/ kram
2013-03-25

  R Werner
Lite Dan Andersson känsla över denna för mig. Fint, gott hantverk.
2013-03-24

    ej medlem längre
Skickligt, komplett och personligt
2013-03-21

    ej medlem längre
Skickligt, komplett och personligt
2013-03-21

  Nina.H
Så befriande ljuvlig läsning om förlåtelsens
kraft, vilket ger hopp om en härlig ny vår!!
Den ger längtan och förtröstan. Önskar jag
vore en fjäril... Mästerverk!
2013-03-19

  Tarantaran
I kärlekens spår
finns rosor och sår,
förlåtelsens och
försoningens
möjlighet..
Härlig text, musik
och bild; titeln
" Silverpilen " ;
" Silky willow ",
tycker jag
mycket om!
2013-03-18

    ej medlem längre
Det är gott om såren kan lindras och man kan lyfta vingarna mot ljuset.
2013-03-18

  Stefan Albrektsson
En härlig förvandling - metamorfos - du beskriver Bo! Rimsmide av klass.
2013-03-18

  ResenärGenomLivet VIP
...kan se fjärilarna fladdra omkring i vårsolen...varma, härliga ord...
2013-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge