Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Melodi: " Omkring Tiggarn från Loossa ".


Den Underbaraste

 

 

Jag önskar att få ge dig

av min kärlek

o min glädje

min längtan o mitt hjärta

o min klingande sång

jag önskar att dig lyfta

ur mörker o smärta

mot det ljusaste

det ömmaste

mot grynings

heta gång

 

Jag tänkt mig

en knoppande

sovande lilja

som slumrat i mörkret

o smekt sina sår

som badat i oro

under smärtornas  tilja

som längtar till ljuset

till värmen

till vår

 

Ohh kära om jag fick dig

upp på händerna bära

på månljus på stjärnglans

igenom hjärtats sal

då skulle jag dig lyfta mot

himmelen så nära

till det ljuvaste

det skimrande

till Änglaskarors bal

 

Där skulle vi sedan

genom rymderna sväva

genom mörker genom solar

dit mitt heta hjärta bor

o landa på en strand

där Själarna blomma

där kärleken växer

för den som älskar

den som tror 

 

Ohh sen får vi bada

uti stjärnklara nätter

uti månljus i stjärnstofft

o norrskenets språng

o njuta av kärlekens

alla porträtter

när evighetens klocka

klämtat

tidens

sista sång




Bunden vers (Rim) av Bo Himmelsbåge
Läst 401 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-03-20 06:42



Bookmark and Share


  Chawa VIP
Åh...det är så underbart fint när den längtan slår in..!! Tack för att jag fick läsa och ta del av detta vackra som jag tar till mitt hjärta! Ömhet, drömmar och längtanskärlek strömmar ur både själ och skrivarlust! Sann poesi! Älskar - bevarar!
2013-12-24

  Ljusletaren
En riktigt fin kärleksdikt.
Bravo/ kram
2013-03-25

  Helena C.W.
Du har en sån fi känsla för orden i din dikt. Mycket skickligt skriven!
2013-03-24

  ResenärGenomLivet VIP
Du skriver med en så underbar känsla...man flyter med i texten...
2013-03-20

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Underbart
2013-03-20

  Nina.H
Den kvinna må vara den lyckligaste som
finge allt det där..
Underbar dikt som nästan ger mig vingar
av den svävande känslan du förmedlar!!
2013-03-20

    ej medlem längre
Underbart vacker, skönpoesi.
2013-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge