Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur min diktsamling Jordskepp.


Fyratusen indianpärlor




Barnet låser in sig på rummet och leker godisregn med fyratusen indianpärlor
ute
regnar de hemlösa bort
ute
är feta tioåringar som memorerat Guinness Rekordboks kapitlet om människan
ute
knackar en infekterad rådjursnos diskret på Swedbanks flottiga glasruta
ute
står hundägarna Per och Kerstin med tomma koppel
inne
finns för hett örtte, straff, dammråttor, sänggående, amorteringar,
mandelbiskvier, styrräntor, missionären, fönsterkuvert från Försäkringskassan, vitlökskapslar, valfrihet och närbilder på den norska dödsön
barnet viskar;
“gör om, gör rätt”

*




Fri vers (Prosapoesi) av Pierre Wetter
Läst 361 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-03-21 10:30



Bookmark and Share


  axveronika
Vilken fantastisk samtidskänsla du har och vilken lätt o träffsaker penselföring
2014-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Pierre Wetter
Pierre Wetter