Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur min diktsamling Jordskepp.


Vad angår det mig?



Vad angår det mig
att en rosa fyraåring dansar i centrum
att polishelikoptern hovrar över friskolans tak
myrans små juck mot barret
vad angår
den lilla kvist som besegrat lyktstolpen i tre raka
tanten som samlar på porslinsdockor
de marknadsliberala
angår oss
gubben med näbbstövlar som skalar kokta ägg i rondellen
jobbskatteavdrag, psalmer, Schengenavtal, jättepandor och Ben & Jerry's
är vi blott konsumenter

*




Fri vers (Prosapoesi) av Pierre Wetter
Läst 263 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-04-29 09:59



Bookmark and Share


  axveronika
Snyggt
2014-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Pierre Wetter
Pierre Wetter