Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

al fine

så:

må jag nu ha trasslat färdigt mellan mina lögner
till förmån för en, eller sanningen
mina händer är fulla när det kommer till sagor
vad jag har lärt mig äger jag inte
på så sätt är jag olik

på så sätt är jag stark
mina svagheter härdade i sin synlighet
mina tillgångar flödande, ymniga, åtrådda

inte är jag väl mer än min yta
bara i den ryms ju djupen, vad mer begär du?

nej, vad mer är jag?
till förmån för en, eller sanningen
jag har undrat alla tysta dagar
du som närmar dig, vad ser du mer
och vad där inne tror du att jag döljer?

idel öra
mellan mellanmjölk och sidenblusar, kom in! kom in!
tryck av dig mot min hud så nånting fastnar
tryck in dig i mitt svalg och stanna där

nä må de lögner sluta trassla till det
som anklagar varandra för just detta
och jag som liten grodd i marken växa
när er blick var fäst på annat håll




Fri vers av Marta
Läst 281 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-03-21 15:17



Bookmark and Share


  cilax VIP
det kvittar om en brunn är djup eller inte, så länge vattnet inte sinar
lite så uppfattar jag dikten. Och gillar
2013-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Marta
Marta