Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt hus

Mitt hus
är det längst upp på gatan
mitt hus står sist i raden

mitt hus är det röda
det som inte är finast
inte målat i tiden anda

mitt hus
är det som ser tillbommat ut

mitt hus
är det med den röda flagnande färgen

mitt hus
hör dunklet till
varje natt går där spöken

och klockan slår tolv i
mitt hus


mitt hus, min hund
han vaktar och längtar
efter allvar och lek
vandrar ner längs gatan
till stationen där tågen
ingen biljett till ett hus
inget slut på en vandrares järnvägsdrömmar

därinne i dunklet
en glaskula, grön
en tidsomvändare

mitt hus
vänder tiden
bara snurra på knoppen av glas
den gröna, ett varv

säg ett ord, dit du vill fara

det är sant, det är drömmar bara




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 173 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-03-22 00:22



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Kan nästan höra musiken till din text.
Fantastiskt skaldat som alltid!
2013-03-22

  Catharina Edin VIP
ja, håller med, underbar text! Den är som en sorgsen sångs text!
2013-03-22

  Stefan Albrektsson
Underbar text! Upprepningarna stärker texten, vaggar in och befäster stämning och innehåll. Och så kommer den sista fantastiska raden och välter allt upp och ner. Applåd!
2013-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP