Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Cello mi Cello!

 

 

Ifrån djupet av min skälvande kropp

stiger en dov ton av vibrerande hopp

den kvider mot Himlens morgontår

i flammor av eld o trängtan o lust

med din stråke mot mitt eldröda sår

till det sista draget

draget

draget

draget

 

I en sjungande kort livssekund

tänds Himlens ton av aska o glöd

när du spelar på min längtan

på mitt liv

på min död

när du spelar mig till Himlens

höga port

som du alltid kan

o vill

o har gjort

till sista Hjärteslaget

slaget

slaget

slaget

 

Du är kvinnan i mitt liv

som ger mig andens heta flykt

som får min torso att brinna

i dina händer lugnt o tryggt

dina smekningar på min ljudande

kropp

ger mig vingar som lyfter mig

svindlande opp

över sommarens ängar

mot Himmelens port

till sista Vingetaget

taget

taget

taget

 

I Kosmos brinner min Cellos röda kadens

i Vintergatans skimrande gräns

smekt av dina Kometers

glödande fingrars svans

du spelar på strängar av iskristall

med stråkar av måne o sol

som flammar mot nebulosans pol

till sista askeglöden

glöden

glöden

glöden




Bunden vers (Rim) av Bo Himmelsbåge
Läst 412 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-03-23 18:35



Bookmark and Share


  Chawa VIP
Ack ja, detta är vackert!!

Vilken bild, vilka toner!
Vilken underbar text!! Det glöder, det blöder,
det längtar och trängtar! Det sjuder och porlar!
Det skälver och glimmar!
Glad att jag fann den! Den ska få ett gensvar!
Sparas så klart!

2013-08-02

  Helena C.W.
Jag bara älskar den här dikten, den har en fin klang! Bokmärkes, och en stor applåd!!!
2013-03-24

  Stefan Albrektsson
Fin användnin av cellon som bild för någonting mycket större!! Gillar ekandet i slutet av varje strof.
2013-03-24

  Nina.H
Vacker kärlekssymfoni i både text o ljud!
2013-03-23

  ResenärGenomLivet VIP
Din text passar verkligen bra till musiken...perfekt harmoni...
2013-03-23

    ej medlem längre
Bokmärker denna
2013-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge