Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våreld

 

 

Åhh om jag fick bli dig kär

åhh om jag fick bli dig nära

åhh om jag fick dig följa

i nattens spår

mot en gryning strålande

klar

du som min tankes

känsla alltid har

ett enda ord

så är jag

din!

 

Åhh jag skulle ge min själ

för att jag vill så innerligt väl

fly genom nattens dimmor

mörker o is

mot en vårvind

så mild o underbar

mot din morgonstjärna

klar

ett enda litet ord

så är jag

din!

 

Åhh sen

när sommaren rullar in på

nattens vågor

det växer blommor ljus

i vatten

i ditt böljande lekande

smekande hår

 

Åhh då

när vattnets glittrande reflexer

speglas i din klara blick

o hela Havets kärlek

o ömhet jag fick

där på din strand

så är jag din

 

Då jag förstår jag är här

då jag förstår att jag lever

då förstår jag att du önskar

vara när

o bli min gryning

dansade som eld

i mörka natten

i flammornas röda

sken

ett enda litet ord

så är jag

din!

 

Åhh en vårvind dansar bort

emot sommaren så kort

men i vårat hjärtas varma

tysta rum

brinner kärlekslågan evig

het o öm

 

Vår kärlekssaga ren

flämtar ljust i sommarnatten

den är ett Himmelskt

sanktionerat återsken

av Liv  Eld  Ljus

o vatten

 ett litet ord

är jag

din!




Bunden vers (Rim) av Bo Himmelsbåge
Läst 288 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-03-25 05:59



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En diktarkase
2013-03-25

  Nina.H
Man känner gnistorna från våreldarna,
det sprakar och värmer!
Längtansfullt och vackert om en kärleks
saga!

2013-03-25

    ej medlem längre
Så vacker poesi till vännen.
2013-03-25

  ResenärGenomLivet VIP
Mästerligt...man flyter med i musiken och drömmer sej bort med hjälp av orden...
2013-03-25

  Stefan Albrektsson
Passionerat! Och jag gillar speciellt: "vara när / o bli min gryning / dansade som eld"

2013-03-25
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge