Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dystopia


Orwells framtidsvision

1984 är här. 

Tre maktcentra i världen idag, Kina-Indien, EU och USA.

 

 

 

Men telescreenen är bär vi med oss.




Övriga genrer av Algotezza VIP
Läst 268 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-03-27 21:51



Bookmark and Share


  Tarantaran
Det är ju så..samtidigt kommer
jag att tänka på Nostradamus
som 1500- talet kunde se
händelser i vår tid..och ända
till år 3797. Det slår Orwells
1984. Nostradamus tänkte
3. världskrigets längd till 27
år bla. En man med turkos
huvudbonad skulle sätta igång
det hela..i ett asiatiskt land, i
Europa skulle Frankrike och
Italien först bli angripna, sedan
länderna norrut; men allra först
skulle Den Nya Staden förstöras,
New York?! Nostradamus nämnde
Franco, Hister som alias för Hitler
från Tyskland fast från Rhein och
lägre Danube..osv osv..Kennedy-
brödernas mord, tvillingtornen..
men det är lättast att kolla bakåt
att allt stämmer; tolkningarna är
många och Nostradamus fick skriva
nästan kodat språk för att katolska
kyrkan och franska staten ville röja
honom ur vägen..spännande!!
2013-03-27

  lodjuret/seglare VIP
Jag har läst den boken bara en gång och då bara till sidan 148, sedan fick jag syn på boken 'Du sköna nya värld' i bokhyllan och kom ända till sidan 197 i den innan jag ställde tillbaka den eftersom jag ville läsa en bok av Edgar Allan Poe istället, men jag läste inte ut den novellsamlingen utan började på en novellsamling av en Alberto Moravia, vilken jag fortfarande efter tio års sporadiska inblickar i ännu inte hunnit till slutet av.
2013-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP