Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text som skriven för april, skrevs i kväll


Vårruset

Katten kommer för att ta för sig av vad än tillfället ger
Hon tar plats där hon ligger utfläkt och ler
Jag undrar om katten får frossa på rester
Husse har lämnat katten ensam för att i tanken bege sig till andra fester

Man vill leva ut vårruset så långt som det bara går
Man vill få ur sig allt, verkligen känna att det är vår
Känn hur det fyller dig, du känner dig som ett stycke eller hur?
För du går från att ha varit bara själ till att bli ett rent djur

Ljudet av klackar mot parkett ekar oändligti det tomma som ska fyllas
Och det finns ideal att eftersträva, det finns ikoner dom ska hyllas
En ny era, en annan värld där ingenting är som sig bör
Och du lever dina drömmar, du jagar upplevelser tills du dör

Man vill leva ut vårruset så långt som det bara går
Man vill få ur sig allt, verkligen känna med hela kroppen så långt man når
Känn hur du förändras, du känner dig som ett stycke är det inte så?
Det känns som om du verkligen ber om det, den känslan förstår jag mig på

Djävulen har flytt världens blickar och barrikerat sig bakom lås och murar
Och djävulens änglar, budbärare smälter budskapet tryggt i sina burar
Den gamla skolans pelare har klätts till oigenkännlighet för ögon av en ny tid
Läror kommer och går för att komma tillbaka, det finns inget skäl att ta strid

Man vill leva i vårruset så långt som det bara går
Man vill känna vår så långt det är möjligt, för man känner att man får
Du vaknar och plötsligt kommer tankarna, känner du dig inte som ett stycke
Din krop och själ skriker efter det, du vill ha det nu, och du vill ha mycket

Allt som krävs är redan på plats, det behövs inget mer
Kartorna är väl gömda men riktvärdena är tydliga för den som ser
Det är en värld som utomstående inte behöver känna till
Det är bara de väl invigda som vet, de som väljer, de som verkligen vill




Fri vers av PPQ
Läst 286 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-04-05 23:39



Bookmark and Share


  smultronbergen VIP

Men PPQ- jag blir smått generad
vad jag tycker så mkt om i denna
text är dina upprepningar just innan
det riskerar bli( annars) lite på gräns
till sliskigt, det är välformulerat,
finns flera underbara passager genom
denna, men jag älskar slutets / kartorna
väl gömda riktmärkena tydliga / just
just för den som ser/ så känner jag med,
just så/ tack du. Så innerligt och det
finns ett genomgående allvar av djup
förundran i denna text jag tycker så
mkt om. / S

2013-04-06
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ