Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem är ansvarig

 

 

Jag är jag 

och är där jag är.

Mitt land

är där jag är född.

Demokrati är något

fint och värt att förvalta.

Det är vad jag tror på

och något mitt land

står för.

För detta

är jag stolt för.

Men något annat

har hänt.

Någon har gjort mig

till något annat.

Jag känner plötsligt

inte igen mig?

Jag delar gärna med mig

men vill behålla det jag har.

Vad har hänt?

Vad är det som sker?

Hur har det blivit så här?

Mitt land

där jag är.

Blir mindre och mindre 

olila delar säljs ut.

En industri här 

och där.

Arbetsplats efter arbetsplats

försvinner.

Men arbetarna är kvar

och arbetslösheten blir större 

.....större.

? ? ? ?

 

Vem är ansvarig?

 

För mitt land

där jag är född!

 

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av M M Mannheim VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-04-06 22:53



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Hela världen förändras...och inte till det bättre...frågor många ställer sej nu...
2013-04-07

  walborg
I det globala perspektivet tror jag nog vi får lov att ställa in oss på att få behålla allt mindre av det vi har eller tro oss ha rätt att ha och jag hoppas vi skall klara av att förändras att se vad det är vi får i stället .... ?
2013-04-07
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP