Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Plötsligt var allt över

 



Det hade varit oroligt


i delar av världen


en längre tid.


Civila dog


kvinnor och barn


många stupade soldater.


 


Det var förluster på båda sidor


många sörjande


med tårar och gråt.


 


I olika delar av krigshärden


undrade ledarna


vad skulle de göra


för att vinna.


 


Flera hade atombomber


andra inte.


Vad skulle de utan göra


undrade även de.


 


Den som använde bomben först


måste göra det


som ett överraskningsmoment.


Men oroades ändå


av konsekvenserna


från tredje part.


 


Dagen hade börjat bra


trots nyheterna på TV


om sista krigsutvecklingen.


I andra länder var det natt


och de tänkte inte alls.


 


Plötsligt utan förvarning


blev ljusa dagen


ljusare än ljust.


Där natt rådde


blev natten till en mycket


ljus natthimmel.


 


Ingen runt världen


hann tänka


innan allt var över.


 


Den dagen då allt vi arbetat för


togs ifrån oss


nära och kära


nära och långt borta.


Tillhörde vi alla plötsligt


himmelriket till.




Fri vers (Fri form) av M M Mannheim VIP
Läst 53 gånger
Publicerad 2023-12-02 16:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP