Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stolt för mitt land

 

 

Kalla mig inte något

som jag inte är

Gör mig inte till något

jag inte är.

 

Jag är svensk

och stolt för det.

Stolt för vår demokrati 

och flaggan gul och blå

som vajar över vårt land.

 

Det gula korset

som visar min kristna tro,

lika gul solen

som lyser över mitt land.

 

Men kalla mig inte

för något jag inte är

bara för att jag är glad

att jag är svensk!




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av M M Mannheim VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-04-06 23:57



Bookmark and Share


  poetryGirl
Vi ska och måste värna om våra urgamla svenska traditioner
2013-04-07

  Bo Himmelsbåge
Visst ska vi vara stolta över det fina land vi bor i, utan att behöva skämmas över att säga detta! Ingen liten klick av fanatiker har någon som helst ensamrätt till detta land, förstås!!!

Så klinga stolt mot dunkla skyar du Svearnas rike o strand

o vaja härligt vår blågula fana o älskade fosterland

Där vi leva o verka o lyftas av kyrkans heliga grund

ja där vill vill vi växa i anden o frodas till sista stund!

2013-04-07
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP