Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TANKAR OM PLASTIKOPERATIONER...

Många opererar sig för att få större bröst, de vill bli snyggare och de vill att fler ska lägga märka till de. Men jag säger bara till vilket pris ?
För det första så är det en stor risk med själva operationen det finns mycket som kan gå fel.
Dessutom om väl operationen lyckas så måste man tänka på vilka andra följer brösten kan ge.
De flesta som förstorar brösten gör de väldigt stora vilket medför att de mest troligt får ryggbesvär m.m.
Vissa andra som föddes med stora bröst har redan insett vilket pris som stora bröst kan ge.
Så många vill då förminska brösten p.g.a. att det är hälsofarligt. De har fått ryggsmärtor m.m.

Vissa andra vill göra en fettsugning så att de kan få bort de överflödiga fettet som de är missnöjd med. De blir fler och fler ungdomar och även barn i dag som känner att de är för tjocka och att de vill göra något åt det. Så fler och fler börjar att spara till en plastikoperation.
Medan vissa andra måste göra en operation pga. att de har fetma. Deras läkare har sagt till de att de måste göra en operation och att de får operationen betald om de utför den.

Jag har hört många som säger att de ska göra en operation för att de tycker att deras näsa är för stor eller för att de är för tjocka osv. De som har sagt det här är inte alls gamla. Vissa som har sagt detta är nämligen bara mellan 10-20 år.
Man kan verkligen undra vart samhället är på väg och vilket pris som man är villig att betala för att man ska blir snygg.
Dessutom varför börjar barn som förr i tiden tänkte på vilken bil eller docka de vill ha i present eller julklapp. Nu för tiden bara tänker på hur tjock de eller andra är. Jag undrar verkligen vart vårt samhälle är på väg.

Många har frågat mig om jag skulle vilja göra en eller kunna tänka mig göra en plastikoperation.
Alla som har frågat mig har fått samma svar:
” Nej jag skulle aldrig kunna tänka mig göra en plastikoperation för jag tycker att man ska tycka om sig själv för den man är. Dessutom så får andra tycka om mig som den jag är och gör de inte det så får de skylla sig själv för de vet inte vad de förlorar.”

Jag brukar också säga:
” De som vill opera sig får självfallet göra det. För jag kan inte stoppa de, jag kan bara säga min åsikt. Men sen är det ändå upp till var och en att göra som de vill.
Jag tycker själv bara att det är nödvändigt att göra en plastikoperation om det är för att rädda sin egen hälsa.”

Både män och kvinnor har komplex och de opererar sig för att bli ”snygga” och nöjda med sig själva. Men detta är inte lösningen för i så fall så kommer alltid samhället att leva efter ett ideal som bara en plastikoperation kan ordna.
Är det verkligen ett sånt samhälle som vi vill ha ? //




Övriga genrer av Martina2
Läst 684 gånger
Publicerad 2004-08-13 21:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Martina2