Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar i djupet

Tankarna retar havets vågor,
Hur kan fantasin hålla konstnärens pensel,
Vem kan släcka hjärtats lågor,
Varför är själen omringad av stängsel,

Ögonen klädda i mörkrets syn,
Letar efter tankarnas ljus,
Solen är gömd bakom molnens skyn,
Är jag ensam eller själv i världens hus,

En och sam är både en och två,
En är jag och sam är min själ,
Själv är jag men själv är för få,
Själv är jag svår att förstå väl,

Tankarna är min båt och fantasin min segel,
Hjärtat byggd av trä lätt att brinna,
Skulle hjärtat varit byggd av tegel,
Hade kärleken svårt att träda in och svårt att försvinna,

Livet är en helhet på allt som rör,
Döden är en helhet på det som är stilla,
Lättare att förstå när ögonen ser och öronen hör,
Hör och ser åt vilken väg världen går illa,

Öronen är det viktigaste bland de fem sinnen,
Utan ögonen kan du enbart inte se men utan öron är du även stum,
Med hörsel kan du själv bilda dina minnen,
Med hörsel kan du åtminstone använda din mun,




Fri vers av Alshakerchi
Läst 120 gånger
Publicerad 2013-04-13 04:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Alshakerchi
Alshakerchi