Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Född fri

 

 

Jag är född fri

i ett fritt land.

Ändå är jag en främling 

i mitt eget moderland.

 

Det som har fött

generationer av min släkt.

Svårt att med poesins hjälp

förklara för andra

vad jag i djupet av mitt hjärta

känner.

 

Som kristen 

har jag lärt mig

att kristet dela med mig.

Men också att jag får 

utöva min tro.

 

Men dilemmat är

att min tro är tolerant

och att jag lever 

i en demokrati.

Därför blir jag förtryckt

förringad och utanför.

 

Jag vill inte 

vara främling i det land

som byggts av fädrens

svett och blod.

 

Men jag vill också ta emot

en främling från sargat land.

Dela med mig

av det som fädren

har gett i arv.

 

Jag vill inte vara

en främling i eget land!




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av M M Mannheim VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-04-17 23:27



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Att vara medmänskligt god är också att vara född fri.
/kram
2013-04-25

  ResenärGenomLivet VIP
Bra beskriven känsla...något att tänka på...
2013-04-19

  anits VIP
Bra skaldat och mycket tänkvärt
2013-04-18

    ej medlem längre
Så blir det när Kristus föraktas i ett land, då blir vi likasom främlingar och gäster.
2013-04-18

    ej medlem längre
En främling i tillvaron lär vi nog vara fram till Jesu återkomst.
2013-04-18

  Magica VIP
Främlingar är vi alla. Vem kan man lita på? Troende eller inte, som du säger vi är födda fria, inget binder oss kvar i landet om vi inte vill bo här, mer än möjligen bristen av pengar att dra till något bättre...
2013-04-18

  Ninananonia VIP
Mycket bra..
2013-04-17
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP