Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mumiens Dröm

 

 

 

 

Jag är en mjuk liten bat

som bor i en susande Silverpil

bland silvriga grenar hänger jag

upp o ned varje natt

o genom hjärtat går en

skälvande il

 

Jag är förälskad i en mumie

som bor i ett  främmande land

Varje morgon hon lindar in sig

i band efter band efter band

Hon är rädd för att kyssas av solen

o för männikornas  ömkande blick

hon som en gång var så strålande

vacker

så elegant o klädsam o chic

 

Men sjukdom har ruinerat

hennes kropp

o ögonen är fulla av sorg

Så nu ligger hon stilla

i sin mörka sarkofag

i sin  skyddande värnande

borg

Men Själen lyser i mörkret

o brinner av fantasi o kraft

hon skriver för att kompensera

den skönhet

hennes tempel en gång haft

 

Varje natt blir hon en blomma

med skönhet o doft o grace

då flyger hon till Silverpilen

o älskar med emfas

Då dansar hon runt med baten

i en sjungande gungade vals

o han lägger sina fladdermusvingar

med ömhet runt hennes hals

 

Ibland är hon en glad liten myra

med vackra tänder o mun

o ögon i regnbågens färger

som bildar Själens brunn

Hon värnar om det lilla

o svaga

o är alla djurens vän

hon vill göra Livet till en Saga

med ett lyckligt slut

för varenda en

 

Så nu är hon min videknoppla

som gungar i sälgens snår

o söker sig mot ljuset

fastän vintern varit tung o svår

Hon sitter där längst upp i toppen

så liten o blek o svag

o kämpar med andens kraft

mot bruset

för att göra vårens natt

till dag




Bunden vers (Rim) av Bo Himmelsbåge
Läst 428 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-04-20 22:18



Bookmark and Share


  Nina.H
Förtrollande vacker kärlekshymn
om den förlorade skönheten...
med en liten känsla vemod.
Må den lilla myran hitta
ut till ljuset..
Underbar text och melodi!
2013-04-21

  Stefan Albrektsson
Så spännande text Bosse! Jag tycker mycket om alla dessa bilder som transformeras. Skulle kunna ge mig på att analysera innehållet - som i mina ögon/öron - beskriver en inte helt lätt relation mellan en man/kvinna, men låter din dikt smälta in i mig i stället.
2013-04-21

    ej medlem längre
Vacker, vemodig dröm om mumien och den förlorade skönheten.
2013-04-21

  Helena C.W.
Åh, du berör mitt hjärta med varje dikt du skriver . Du skriver väldigt ömt och vackert!!! Applåd!!!
2013-04-21

  ResenärGenomLivet VIP
Fin liten dröm...
2013-04-20

  Tarantaran
Himla vacker dikt, litet
sorglig men ändå litet
glad?! Musiken höjde
fint upp det glada,
bilden har fin mystik..
En vacker kärleksdikt
helt enkelt!
2013-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge