Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En aprilterzin

Nu allting spirar, gror i varje vrå,
ur jord rabarberknoppen sticker nos,
av scilla lyser trädgårds slänt så blå.

Ja, livet syns när vintern flytt sin kos,
en fjäril flyger, myror gnor i stack,
men än vi vänta får på doft av ros.

För sippors matta nu vi säger tack,
ock så för fågels sång vid husets knut,
som kompas utav hackspettskrik och knack.

Så härligt är, att Bore drog till slut!




Bunden vers (Annat versmått) av Lena K Nilsson VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-04-21 17:20



Bookmark and Share


  Gunnel Eriksson VIP
Du är skicklig på detta versmått
(och många andra). Fint innehåll
därtill.
2013-04-22

    ej medlem längre
En härlig terzin!
2013-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Lena K Nilsson
Lena K Nilsson VIP