Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Persienner

Den sista kvällssolen smeker sömnig tegelhusvägg, persienner kvällar tillsammans med toktantens vidöppna solofönster, i sådana stunder brukar hankatterna fly och ängsligt lämna honkattornas gnyene. Den krossade busskuren signalerar vilsna själars gränsöverträdande. Under glassplittret, gårdagens glasspapper, förverkade bussbiljetter, fimpar och spår. Plötslig natthimmel mörklagd tegelstensgavel, stabil persiennrad och solotantens plötsliga tystnad, återvändande hankatter och triumferande honor i väntan.




Fri vers av Åse Tropp VIP
Läst 205 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-04-24 19:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åse Tropp
Åse Tropp VIP