Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Måndag

Vi gäspar oss ur sänghalmen

Släpar oss till köket där gröten är okokt, bröden obakade och katten gnyr från en grannes ensliga veranda

Snöflingorna yr, utanför sömnlösa tak, vägar och torg

Försenade är människor från tid, bussar i brådska

Frost i skägg och ögonfransar hastar vi ivrigt vidare

Alltid på väg




Fri vers av Åse Tropp VIP
Läst 352 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2020-10-18 00:11



Bookmark and Share


  Susen VIP
Bra skrivet. Bildskapande
2021-02-02

  Stisse
Ännu en dag i paradiset...Vad vore livet utan måndagar.
2020-10-18

  Fjellhuldra VIP
En härlig beskrivande dikt hur måndagar kan vara och när snön
snart är här! och försenar på morgonstarten.

2020-10-18

  Niliboy
Rena showen. Morgonen som är så fin!

2020-10-18

  ULJO
Känns som att den dagen är varje dag
2020-10-18

  Uråldrig
Gillar flowet i din text!
Lite för snar både i årstidsmässigt och till dagar sett. För mig ätdet höst... Oktobervarmt och måndagen är långt i framtiden, denna lördagsnatt till söndag.
2020-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Åse Tropp
Åse Tropp VIP