Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Exodus!

 

 

 

Vid Exarernas

 

flämtande eldar

 

binder du mig

 

Auroras sång

 

 

O längtan föder

 

blöder

 

Livets vatten

 

flödande

 

ödande

 

ur krukan

 

av Rosensten

 

 

Jag bugar

 

när du ger mig

 

vårdtecknet

 

i pannan

 

en flämtande stjärna

 

av treeningheten

 

liv död o ande

 

 

O dina bleka smala

 

fingrar

 

lyfter

 

lyfter

 

Exandoras kors

 

mot den

 

dånande

 

himmelen

 

 

Förlåten rämnar

 

o ropar

 

med rödglödgad

 

hetta:

 

- Ohh, kom!

 

Ty nu är allt redo!

 

 

Du tar mig vid handen

 

o den pulserande

 

himlastrålen

 

suger

 

vrider

 

lyfter

 

oss

 

mot

 

Varat

 

mot det skälvande hem

 

vi alltid drömt om

 

längtat till

 

 

Exodus!

 

 

Du hem du

 

Guds heliga

 

moders

 

famn!

 

 

Amen!




Fri vers (Prosapoesi) av Bo Himmelsbåge
Läst 300 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-04-24 20:23



Bookmark and Share


    ej medlem längre

Underbar rakt igenom ..

bokmärks ...
2013-05-02

  Tarantaran
Otroligt stark stämning
litet sakral, " vårtecken
i pannan "" treenighet:
liv, död och ande "; du
når himmelska höjder -
musiken och bilden
förstärker känslan
vackert
2013-04-25

  Ljusletaren
Otroligt vacker musik till dessa helande ord/kram
2013-04-25

  Nina.H
Himmelskt vackert! Likt en
saga med historiska vingslag..
ett uttåg mot det eviga Varat..
Musiken gav en härlig stämning
och djup i bakgrunden.


2013-04-25

    ej medlem längre
Mycket vackert.
2013-04-25

  M M Mannheim VIP
En gammal typ av dikt i ny modern tappning.
2013-04-24

  ResenärGenomLivet VIP
Du hittar så passande musik till dina vackra dikter...
2013-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge