Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
lika bra att köra på då lustan väl infunnit sig och jag har inget roligare för mig så... poppoesi en vårnatt som denna


Tiden som vi lever i

Något skiljer vår tid från det som varit, kanske sätt vi blir höga på
Kanske är det just det att det är så okontrollerat, en tur i det blå
Och vi har siktet inställt på att gå hela vägen eller krascha och gå upp i rök
Och jag undrar om ekot någonsin tystnar från den där natten i mitt kök

Det är en historia om vår samtid, om dem vi är i dag utan tanke på vad som komma skall
En del vill flyga, en del vill ha avgörandet i sin egna hand, andra vill ha ett oändligt fall
Vi lever i en tid av möjligheter som vi inte förstår vidden av
Och det är så lätt i stället frö att använda verktygen blir vi verktygens slav

Vi gör det som vi alltid gjort fast i mindre format, och snabbare eller hur
Vad ska vi säga om det? Är det en förbannelse eller hade vi för en gångs skull lite tur
Så vet du precis hur det är, vet du vad jag pratar om, då är du klokare än mig
Och det är märkligt, jag önskar jag hade ditt lugn, vad har livet för plan åt dig

Så berätta vad du ser i bilderna som du har framför dig, bara några ord
Låt det komma av sig självt, av vad är denna skapelse gjord?
Vi lever i en tid med möjligheter som vi inte förstår vidden av
Vi lever så mycket vi vill, men kan vi leva utan att vara medvetna om en stundande grav

Så vi har något som vi alltid önskat att vi haft men i dag är det inte samma sak
I dag kan vi inte använda det så som vi önskade, vägen är allt annat än enkel och rak
Så vad skapar vi i dag, en möjlighet i en helt annan tid för att andra ska njuta
Vilket slöseri, vad vet vi om det, vi som inte ens vet hur denna dag kommer sluta

Desto längre vi färdas som människor desto smalare tycks vägen bli inte sant?
Lyft blicken, kanske du lyckas skymta något liv längs med vägens kant
Vi lever i en tid som svämmas över av möjligheter som vi inte förstår vidden av
Ska vi segra eller ska vi irra runt för att sen duka under på grund av skapade krav

Du vet at jag har det, och du behöver det, du vet att jag vill låta dig ta för dig
Det finns något bortom allt annat som vi varit i närheten av, vill du ha det av mig
Så frågan är ”lite grann i taget, eller allt på en gång rakt upp och ner?”
Fan du är ju precis som mig, du tar fan allt och ändå vill du bara ha mer




Fri vers av PPQ
Läst 311 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-04-24 22:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ