Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar vid strömmen


Tio tusen watt rakt i magen

När det skymmer här i Peking
står du på Strömsholmen och ser ned för kanten
i går hittade man en saknad grabb här
det kunde ha varit du

Du går runt och letar minnen
här har du supit, skrikit, spytt
hånglat under broarna
sådant gör man inte nu

Och musiken i lurarna lovar stort och håller tunt
som dina löften när du var ung

Norrköpings gator sjunger med
en gång var du kungen här
på Oxelberget stod du högre än allt
i den här staden

Och inget kunde lysa klarare
tio tusen watt rakt i magen

Och hur mår dem andra nu
du undrar om de saknar dig ibland
om de minns dig alls
du, som var allt för ung

När inga vågor finns för dig
när inga gäss flyger hem
när du rivit allt itu
hur ska du ta tag i saken?




Fri vers (Spoken word/Slam) av Yeahsper
Läst 367 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-05-01 01:10



Bookmark and Share


  sandraskänslor
Sjukt fina formuleringar! Väldigt målande text, älskar:
"Och musiken i lurarna lovar stort och håller tunt
som dina löften när du var ung "

Grymt!
2013-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Yeahsper