Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Innan istiden drog in

Är du berömd eller drömmer du bara?
frågan om vad som är rätt eller fel i tiden
du kommer gungande fram med munnen full av smågodis
vi befinner oss på Januarigatan på norra sidan av stan
där MTV spelar för tonårsöron

Istiden blev placerad i historieböckerna
svartvita bilder på oss i tredje ring

Popmusiken spränger mina öron
den förtjänar hundra tusen decibel
Jakob Hellman ler

Ibland går det inte en dag utan att jag måste tillbaka
ett monument har placerats på skolgården
för kommande tonåringar att minnas
gråta en stund

Oförtjänt eller ej
jag vill bruka mina innersta sinnen
kompromissa
men samtidigt uppmärksamma dina egenheter
dansk kultur

Du stod i Roskilde 2012 och sjöng till Seebach och Larsen
och jag önskade att jag hade dig redan då
dina ögon, dina läppar, din sång
jag sjönk i dina sjöar redan innan du hälsade mig hem

Önskar mest att du hade vågat tro på nånting annat
än en död på en spelning
ett abrupt slut

Innan istiden drog in




Fri vers av Yeahsper
Läst 66 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-08-25 02:06



Bookmark and Share


  Lilla vän
Gasolin!
2023-08-25

  Larz Gustafsson VIP
"Jag tar mitt liv med popmusik" (Docent Död)
2023-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Yeahsper