Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En längtan till sommaren


Sommarbuketten

Ensam allena jag går på ängen
dofter slår emot mig
denna soliga dag
jag känner mig upprymd
och minsann glad.

En sommarbukett jag unnar mig
utan som helst några krav
endast att pryda bordet på balkongen
som mig själv jag den gav.

Så går jag gatan i solens sken
plockade min bukett i dikesren
så kom en rullstolsburen kvinna
hon likt mig plockat en bukett
det kändes för henne rätt.

Hon såg på mig så glatt
tankarna gick till henne
när buketten i vasen jag satt
nu sitter hon som jag
och beundrar sommarbuketten
denna soliga dag.




Fri vers av Nils-Åke Eklund
Läst 173 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-05-01 19:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Åke Eklund
Nils-Åke Eklund