Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad till av tramp, poeten. Texten har inbyggda pauser för att underlätta för läsare vilka har svårt att läsa tungt sammanhängande texter. (Några läsare har påpekat denna sin svårighet.)


Kritik på en text (893) Sjutusan också






Det skall vara en sjutusan till människa
som kan ägna sig åt precis alla ömmande
fall som förefinns i vår vardag

som människor betraktade.
Många nog har ömmande fall att bry sig om
och därför till detta dra sitt strå till stacken.

Det kan handla om plötslig eller långdragen
kamp för att då och då komma till skott.
Det är bra nog att ömma för de vilka själva

har svårt att föra sin talan. Att gå med i
eller bilda en grupp som gör precis detta
är gott. Att göra punktinsatser kan även

detta ha sina skäl. Det får bli en sak för
var och en att ta ställning till sitt eget
agerande. Att hoppa på vart och ett av

alla dessa tåg så fort det kommer ett
är helt enkelt inte görligt. Må var och en
följa sitt eget hjärta och känna att det

är nog. Utan att behöva känna samvete
över att inte kunna bidra om pengarna
måste gå till den egna överlevnaden.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-05-01 19:54



Bookmark and Share


  Nanna X
om du jobbar på att skriva läsvänliga texter borde du inte göra blankrader mitt i meningarna.
2013-05-02
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP