Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Har vi rätt att.........



Under täckmanteln

"Vetenskap"



tar vi oss friheten att

våldgästa

rymden.




Utan att avisera vår ankomst.




??????




Fri vers av Alva Johnsson VIP
Läst 134 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-05-02 11:39



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
JA en undran OM! ;)
2013-05-02

  Fem hjärtan VIP
Tankeväckande...
2013-05-02

  Peter Stjerngrim VIP
Undrar stilla tyst för mig själv
hur vi skulle kunna våldgästa rymden ...?
Vi är ju en del av densamma ...
... om än ett yttepyttelitet uns av ens en bråkdel
av det som är vårt Universum ...
Ett Universum bland förmodligen många ytterligare
ännu för oss okända andra Universum ...
Tänker mig vårt Universum som en fraktal
bland oändligt många andra fraktaler ...
... och att liksom allt biologiskt betingat liv
är uppbyggt av fraktaler
där varje individ i sig är relativt unik
även om den på fraktal nivå är andra rätt lik ...
... tänker jag mig lite som i Men in black
där de i slutet på andra filmen öppnar en dörr
och finner att allt de känner till
rymms i ett förvaringsbox-skåp
i ett ännu större Universum ...

En del säger/hävdar att
vi skulle förlora vårt förstånd
om vi tänkte för mycket på oändligheten
i Universum och därför måste begränsa
oss i vårt tänkande till den del vi själva lever i
och vår allra närmaste region i rymden
som omger oss ...
För mig är tanken på ett fraktalt oändligt Universum
vilket i sig kanske utgör en fraktal i ett ännu större
och därmed för oss än oändligare Universum ...
... en trygghet som gör det lättare
att behålla mitt förstånd
i allt det obegripliga som allt som oftast
utgör med regel än undantag där vi befinner oss
lever och är ...
2013-05-02

    ej medlem längre
:) Intressant! Tänk om någon redan äger det?
Kul reflektion!
2013-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Alva Johnsson
Alva Johnsson VIP