Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hrm...Kanske fegar lite, detta är inte min text. Tror att det kan vara Edith Södergrahn eller möjligen Boye. Vet bara att det är de vackraste rader jag känner och i dessa finns Kärleken. lovar att återkomma med eget producerat ;-) Håll till godo. Bodille


Till Dig

Önska dig inget, som andra har fått:
allt händer bara en gång.
Önska dig inte vad någon skald
har sjungit i sin vackraste sång.
***
En stjärnljus natt, när du vakar,
skall Ödet slå på din dörr
och söka dig med ögon av sällsam färg,
som aldrig någon talat om förr.
***
Hon sjönk som dagg genom luften,
hon föddes ur rymdens famn,
och ingen, ingen har mött hennes blick,
och ingen har givit henne namn.
***
Till dig är hon kommen ur Intets land,
för dig är hon skapad nu.
och ingen, ingen i tiders tid
har kysst hennes läppar mer än du.




Fri vers av Bodille
Läst 347 gånger
Publicerad 2006-02-28 09:38



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Jag tycker du skall skriva egna texter istället, det måste vara upphovsvidrigt att publicera texter som det är säkert att andra skrivit.
2013-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Bodille

Senast publicerade
Ge
Tröst
Pajazzo
Till Dig
* Se alla