Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem använder sin hjärna rätt?


Hur kan fåglarna
drilla så vackert


Hur kan lejonet ligga däst
och välmående i skuggan


Hur kan andfamiljen gå på
rad till vattenbrynet,
lugnt och vaggande.

??

Utan att ha läst morgon-
tidningen

Utan att ha lyssnat på all
världens elände

Utan att ha senaste
Mercan och feta konton.

Och, icke att förglömma,
utan att ha agendan fylld.


Eller de brukar sin hjärna
bara till det nödvändiga?




Att föra släktet vidare.











Fri vers av Alva Johnsson VIP
Läst 126 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-05-12 10:26



Bookmark and Share


  Lärling
Ja, vi har kanske en del att lära av djuren...
2013-05-12

  Lars Hedlin
Ja man kan ju undra...
2013-05-12

  Bibbi VIP
Suveränt bra.
2013-05-12

  Ninananonia VIP
Ibland undrar man...
2013-05-12

  Larz Gustafsson VIP
Nyheterna undviker jag.
Intresserar mig inte för eländet. Ett slöseri med tid.
Liksom all materialistisk strävan.
Babylon går under.
2013-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Alva Johnsson
Alva Johnsson VIP