Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tillägnad "kan du se det jag inte ser" och dennes text "hej mattias", vars respektive existens nu verkar vara helt utplånad - av okänd anledning.


Give me all your justice (till en försvunnen poet)

ge mig all din rättvisa

kör över mig

jag ber dig

blås omkull mig med dina varma andetag
i mitt ansikte en midvinternatt

ångvält mig

pressa mig mot marken som en papyrusrulle
jag har hemliga skrifter skrivna på insidan av tarmarna
- och det finns ju bara ett sätt att läsa i inälvor

blodets inlandsälvar porlar fram budskapet
i perfekta Pythagoreiska sinustoner
mina vinröda bäckar viner, visslar och viskar
emanerande från ett krossat bäckenben

det finns bara ett sätt att åderlåta
låta blodets ådror läsa upp sin prosa
det finns bara ett sätt att se det flyta i kylan

att se på det
som ingen annan kan ha sett

- eller hur?




Fri vers av Mattias Hammarström
Läst 208 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-05-15 00:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mattias Hammarström
Mattias Hammarström